Get Adobe Flash player


11-06-2018      

 

http://www.brody-rda.gov.ua/images/11.06.18.jpg

         




 Територія Бродівського району має рівнинний рельєф, порівняно теплий помірно-континентальний клімат з достатньою кількістю тепла і вологи, родючі чорноземні ґрунти, 80 відсотків мешканців проживає у сільській місцевості.

 

Загальна площа району становить 116205 га, 
з них:
 


сільськогосподарські угіддя - 67423 га, або 58% 
в тому числі рілля - 42547 га, 63,1% від с/г угідь,
багаторічні насадження - 1008 га або 1,5%,
сінокоси - 11297 га або 16,8%,
пасовища - 12317 га або 18,3%
 
 
 
 
 
 
 

 


Пропонуємо розроблені примірні бізнес-плани для реалізації в галузі сільського господарства:


Бізнес-план розвитку свинарства «Міні-ферма в домогосподарстві»
Бізнес-план для відгодівлі м’ясного молодняка свиней
Бізнес-план підприємства з вирощування скороспілого м'ясо-вовняного вівчарства
Бізнес-план на розведення кроликів-акселератів
Вирощування кролів для задоволення потреб ринку
Бізнес – план діяльності особистого господарства з вирощування гусей
Вирощування гусей на птахофермі до 1000 голів
Вирощування та утримання качок «Міні-ферма в домогосподарстві»
Вирощування курей-бройлерів
Бізнес-план по розведенню і вирощуванню перепілок
Виробництво молока на міні-фермі з 16 корів
Бізнес-план фермерського господарства з виробництва молока
Бізнес-план по утриманню молочного поголів’я у фермерському господарстві
Бізнес-план підприємства з вирощування риби
Розведення бджіл у фермерському господарстві
Вигідне вирощування овочів в особистому селянському господарстві
Бізнес-план на створення і використання громадських культурних пасовищ
Вирощування ремонтантної малини в умовах Львівщини
Бізнес-план з промислового вирощування суниці
Бізнес-план з вирощування глив 


24-05-2018

БОРЩІВНИК – НЕБЕЗПЕЧНА РОСЛИНА

borshivnykПротягом останніх років значного поширення на території Львівщини набули самопосіви борщівника Сосновського – чужорідної для області рослини, яка росте на сільськогосподарських землях, придорожніх та прибережних смугах, вздовж берегів річок, прифермських територіях, на деградованних пасовищах; доволі агресивно витісняє місцеві види не лише трав’янистих, а й деревних порід.
Борщівник – багаторічна високоврожайна силосна культура, яку добре їдять тварини. Це рослина, яка належить до родини зонтичних, має добре розвинену наземну вегетативну масу, що досягає 2– 2,5 м висоти, на одному місці може рости протягом 7 – 8 років. 
Борщівник Сосновського містить дуже отруйні речовини – фуранокумарини. Контакт людини з цією рослиною спричиняє складні опіки шкіри, викликає фітодерматити ( шкірні захворювання ), особливо під дією прямих сонячних променів. Такі рани важко і довго гояться. Тому виникає гостра проблема локалізації первинних осередків борщівника. 
Рекомендації найбільш ефективних заходів боротьби з Борщівником Сосновського - Heracleum sosnowskyi :
1. Систематичне скошування борщівника у водонепроникному одязі перед виходом рослин "в трубку", тобто обов'язково перед цвітінням рослини і не пізніше, ніж через 3-4 тижні після першого скошування. Цей захід проводиться для знищення всіх генеративних пагонів, які несуть суцвіття, і відповідно квіти. Важливо не давати рослинам цвісти, щоб не утворилося нове насіння: одноразове скошування в середині цвітіння лише сприятиме подальшому розмноженню рослин. 
2. Зрізування товстих коренів на глибині 8-12 см, або викопування лопатами однорічних сходів, просапування, або регулярна відвальна оранка. Оскільки сходи можуть з'являтися не тільки навесні, але і протягом літа, тому оранка повинна бути проведена багаторазово, кожних 3-4 тижні, починаючи з моменту відростання рослин. 
3. Випасання худоби – молоді листки рослини поїдають вівці, корови.
4. Обробка гербіцидами на початку відростання рослин борщівника і обов’язково перед початком цвітіння (оптимальні терміни для проведення обробки: середина травня - початок червня). Застосовують один з гербіцидів: Агрітокс, в.р. 4 л/га, (випасання худоби та скошування трав не раніше, ніж через 40 діб після обробки), Аргумент, в.р. 6 л/га, Вулкан Плюс, в.р. 6 л/га, Гліфоган 480, в.р. 6-10 л/га, Гліфос 360, в.р. 8 л/га, Гліфос Супер, в.р.к. 3,2-4,8 л/га, Клінік Макс, в.р.к. 1,5-4,0 л/га, Космік, в.р. 8 л/га, Отаман, в.р. 6 л/га, Райдон, в.р . 8 л/га, Рауль, в.р. 2,0 - 5,0 л/га, Раундап Макс, в.р. 4,8 л/га, Торнадо , в.р. 6 л/га, Ураган Форте 500 SL, в.р.к. 4 л/га, Фозат, в.р. 6 л/га, Напалм, в.р. 6 л/га, інші. Забороняється випасання худоби та заготівля сіна у зоні 300 м від оброблених територій протягом 15 діб; забороняється обробка земель несільськогосподарського використання на відстані менше 300 м від місць постійного перебування людей).
5. Спалювання - дуже ефективний метод знищення насіння рослин саме в період його дозрівання. Тут важливо не упустити момент проведення заходу - краще його проводити до початку повного дозрівання плодів у центральній, найбільшій парасольці. Цей метод потребує максимальної обережності й акуратності. Перед підпалом можна рослини облити горючою рідиною (так, щоб саме парасольки з плодами були намочені), і під час їх горіння важливо дотримуватися всіх запобіжних заходів - з плодів будуть виділятися ефірні масла, які так само горючі. Важливо дотримуватися всіх заходів проти- пожежної безпеки, а також намагатися не допускати попадання соку на відкриті ділянки тіла і одяг.
6. Обрізування квітів в період бутонізації і початку цвітіння рослин - найдієвіший спосіб знищення борщівника на невеликих площах, але і один з найнебезпечніших - легко забруднитися соком і отримати сильні дерматози на різних ділянках тіла. При обрізуванні генеративних органів важливо зрізати лише квіти (а не всю парасольку), бутони або дрібні зелені і ще не розвинені плоди. 
До боротьби з цим небезпечним видом бур’яну слід долучитися районним автодорожним службам, територіальним підрозділам по догляду за колійними лісосмугами залізниці, держлісгоспу, сільськогосподарським суб’єктам, місцевим органам самоврядування.


22-05-2018

ДО УВАГИ ВЛАСНИКІВ ТВАРИН!

Відповідно до статті 4 Закону України «Про ідентифікацію та реєстрацію тварин» об'єктом ідентифікації та реєстрації є сільськогосподарські тварини – велика рогата худоба, коні, свині, вівці, кози.
Куди потрібно звертатися для проведення ідентифікації та реєстрації тварин?
Для проведення ідентифікації та реєстрації тварини, власник повинен звернутися до дільничного ветеринарного лікаря який обслуговує населений пункт за місцем знаходження господарства.
Що саме входить до послуги ідентифікації та реєстрації тварини, що замовляє власник?
Послуга з ідентифікації і реєстрації тварин включає в себе:

• виклик ветеринарного лікаря - 29 грн.49 коп.
• виїзд спеціаліста ветеринарної медицини 1 км - 5 грн.09 коп.
• проведення графічного та письмового опису відмітин і прикмет із присвоєнням ідентифікаційного номера;
• клінічний огляд тварини – 20 грн.35 коп.
• вартість вушної бирки - 34 грн. 00 коп.
• прикріплення вушних бирок з нанесеним на них ідентифікаційним номером – 8 грн.48 коп.;
• заповнення реєстраційного документа;
проведення реєстрації тварини в Єдиному державному реєстрі тварин;
оформлення та видача ідентифікаційного документа на тварину.
• Послуги банку-15 грн.00 коп.
Які документи отримує власник тварини після проведення ідентифікації?
Після проведення ідентифікації тварини та реєстрації її у Єдиному державному реєстрі тварин залежно від виду тварини власник отримує ідентифікаційний документ, а саме:
на велику рогату худобу – паспорт великої рогатої худоби;
на коня (віслюка, мула, лошака) – паспорт коня (віслюка, мула, лошака);
на свиней – реєстраційне свідоцтво свиней (за бажанням власника племінних свиней);
на товарних свиней фізичних осіб – реєстраційне свідоцтво свиней (для негосподарюючих суб’єктів);
на овець та кіз – реєстраційне свідоцтво овець/кіз.
Позитивні наслідки вчасної ідентифікації та реєстрації тварин для власників тварин та споживачів продуктів харчування тваринного походження?
Підвищення ефективності виявлення, локалізації, контролю і ліквідації інфекційних, інвазійних і незаразних хвороб тварин;
підвищення безпечності харчових продуктів тваринного походження;
можливість реалізовувати продукцію тваринництва без обмежень;
можливість отримання державної підтримки у вигляді дотації з Державного бюджету України.
Порушення вимог законодавства з ідентифікації та реєстрації тварин, а саме неподання для реєстрації даних про ідентифікованих тварин, господарства їх розведення та утримання, переміщення, забій, утилізацію, загибель, падіж тварин, переміщення тварин без ідентифікаційних документів, проведення забою, утилізації неідентифікованих та незареєстрованих тварин тягне за собою відповідальність згідно статті 107-2 Кодексу України про адміністративні правопорушення.


22-05-2018

Prohrama-zakhodiv Molochnyi-forum-1.2-1024x724

Prohrama-zakhodiv Molochnyi-forum-2-1024x724

 


 

14-05-2018

reklama

 


 

05-03-2018

Зони, місця виробництва або виробничі ділянки вільні від регульованих шкідливих організмів - вимога зовнішнього ринку.

05.03.vilni zonuЗ метою виконання фітосанітарних заходів країн-партнерів України у міжнародній торгівлі, у тому числі й міжнародних договорів України у сфері карантину та захисту рослин (зокрема, країн ЄАЕС, ЄС, КНР, Республіки Туреччина), зменшення кількості надходження нотифікаційних повідомлень про невідповідність фітосанітарним заходам українських об’єктів регулювання, уникнення ризиків запровадження іноземними країнами тимчасових заборон щодо імпорту вітчизняної продукції, а також покращення фітосанітарного стану місць вирощування сільськогосподарської продукції Головне Управління Держпродспоживслужби у Львівській області повідомляє наступне:
З 01.07.2017 року набрали чинності Рішення Ради Євразійської економічної комісії від 30.11.2016 року №157 "Про затвердження Єдиних карантинних фітосанітарних вимог, які пред’являються до підкарантинної продукції та підкарантинним об’єктам на митному кордоні та на митній території Євразійського економічного союзу", № 158 "Про затвердження єдиного переліку карантинних об’єктів Євразійського економічного союзу", № 159 "Про затвердження Єдиних правил і норм забезпечення карантину рослин на митній території Євразійського економічного союзу", які розміщено на офіційному сайті Держпродспоживслуби у розділі: міжнародне співробітництво-фітосанітарія-фітосанітарні вимоги країн.
Однією з вимог ЄАЕС, яка ускладнює експорт з України певних рослин та продуктів рослинного походження, є вимога щодо наявності вільних зон від конкретних організмів для певного об’єкта регулювання. Так, зокрема згідно з рішенням № 157 імпорт картоплі до країн ЄАЕС повинен здійснюватись відповідно до пунктів 22-24 розділу ІІІ та пункту 1 таблиці 2 Єдиних карантинних фітосанітарних вимог, які пред’являються до підкарантинної продукції та підкарантинних об’єктів на митному кордоні та на митній території Євразійського економічного союзу, а насіннєвої картоплі – відповідно до пунктів 18,19 та пунктів 13,14 таблиці 1 вказаних Єдиних карантинних фітосанітарних вимог. З огляду на вищезазначене, експорт картоплі до Республіки Білорусь повинен здійснюватись виключно із місць виробництва або виробничих ділянок, визначених відповідно до ст.31 Закону України "Про карантин рослин" та "Порядку офіційного встановлення та/або підтримання статусу місця виробництва або виробничої ділянки, вільних від регульованих шкідливих організмів, позбавлення такого статусу, його поновлення та інші умови офіційного встановлення місця виробництва або виробничої ділянки" затверджено наказом Міністерства аграрної політики та продовольства України від 07.08.2012 № 487.
Експорт деревини до Туреччини необхідно здійснювати у відповідності до спеціальних вимог для імпорту рослин та рослинної продукції Положення Про карантин рослин Турецької Республіки, зокрема з виробничих ділянок вільних від вусачів ( Monochamus spp.), смолівок (Pissodes nemorensis, P. strobi, P. terminalis, P. Castaneus), заболонників (Scolytus morawitzi), та фітофторозів ( Phytophthora ramorum).
При намірі експортувати до Китаю зерно ячменю, сої, чи кукурудзи необхідно забезпечити виконання ряду фітосанітарних вимог зазначених в Протоколах фітосанітарних та інспекційних вимог, які були підписані між Генеральною адміністрацією нагляду за якістю, інспекції та карантину Китайської Народної Республіки та Міністерством аграрної політики та продовольства України, які розміщено на офіційному сайті Держпродспоживслуби у розділі: міжнародне співробітництво-фітосанітарія-фітосанітарні вимоги країн.
З метою реалізації вимог країни-імпорту щодо експорту об’єктів регулювання із зон, місць, і (або) ділянок виробництва, вільних від певного карантинного організму пропонуємо суб’єктам господарювання здійснити процедуру офіційного встановлення місця виробництва або виробничої ділянки, вільних від регульованих шкідливих організмів відповідно до "Порядку офіційного встановлення та/або підтримання статусу місця виробництва або виробничої ділянки, вільних від регульованих шкідливих організмів, позбавлення такого статусу, його поновлення та інші умови офіційного встановлення місця виробництва або виробничої ділянки" затверджено наказом Міністерства аграрної політики та продовольства України від 07.08.2012 № 487. 
Для офіційного встановлення статусу місця виробництва або виробничої ділянки, вільних від регульованих шкідливих організмів, суб’єкт господарювання подає Управлінню фітосанітарної безпеки Головного управління Держпрожспоживслужби у Львівській області: 
1.заяву про встановлення та/або підтримання офіційного статусу місця виробництва, виробничої ділянки, вільних від регульованих шкідливих організмів; 
2. копію плану земельної ділянки, на якій планується офіційне встановлення місця виробництва або виробничої ділянки, вільних від регульованих шкідливих організмів; 
3.копію документа, який засвідчує право власності або користування (в т. ч. оренди) на земельну ділянку, на якій планується офіційне встановлення місця виробництва або виробничої ділянки;
4.документ, що підтверджує внесення плати за обстеження посівів с/г культур, плодових культур, розсадників, промислових садів, присадибних ділянок та лісосмуг відповідно до Постанови Кабінету Міністрів України від 28.12.2011 року № 1348 "Деякі питання надання послуг Державною службою з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів, органами та установами, що належать до сфери її управління ". Розмір плати становить 26,79 грн/га.
За результатами розгляду заяви та на підставі процедур перевірок, що здійснюються протягом 10 робочих днів у вегетаційний сезон відповідним наказом присвоюється або поновлюється офіційний статус місця виробництва або виробничої ділянки, вільних від регульованих шкідливих організмів. У наказі про присвоєння або поновлення офіційного статусу місця виробництва або виробничої ділянки, вільних від регульованих шкідливих організмів, з переліком заходів, що підлягають обов’язковому виконанню для підтримання статусу місця виробництва або виробничої ділянки, вільних від регульованих шкідливих організмів, зазначаються:
1. реєстраційний номер місця виробництва або виробничої ділянки, вільних від регульованих шкідливих організмів, які присвоєні відповідно до алгоритму присвоєння реєстраційного номера місцю виробництва або виробничій ділянці, вільних від регульованих шкідливих організмів;
2. найменування (прізвище, ім’я, по батькові), місцезнаходження (місце проживання), код згідно з ЄДРПОУ (реєстраційний номер облікової картки платника податків або серія та номер паспорта (для фізичних осіб, які через свої релігійні переконання відмовляються від прийняття реєстраційного номера облікової картки платника податків та повідомили про це відповідний орган державної податкової служби і мають відмітку у паспорті) власника (користувача) місця виробництва та/або виробничої ділянки;
3. місцезнаходження та площа місця виробництва та/або виробничої ділянки;
4. підстави щодо встановлення фітосанітарного стану місця виробництва або виробничої ділянки;
5. результати фітосанітарної експертизи;
6.перелік заходів, що підлягають обов’язковому виконанню особою для підтримання статусу місця виробництва або виробничої ділянки, вільних від регульованих шкідливих організмів.

Контактна інформація
Головне управління Держпродспоживслужби у Львівській області
вул. Д. Вітовського, 18, м. Львів, 79011, тел./факс : +38-032-261-36-90
web: www.lvivdpss.gov.ua, e-mail:  Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. вам потрібно увімкнути JavaScript, щоб побачити її. " data-mce-href="mailto: Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. вам потрібно увімкнути JavaScript, щоб побачити її. "> Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. вам потрібно увімкнути JavaScript, щоб побачити її. , код ЄДРПОУ 40349068
Управління фітосанітарної безпеки
вул. Замарстинівська, 49, м. Львів, 79058, тел./факс : +38-032-252-02-08, 231-81-06
e-mail:  Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. вам потрібно увімкнути JavaScript, щоб побачити її. " data-mce-href="mailto: Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. вам потрібно увімкнути JavaScript, щоб побачити її. "> Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. вам потрібно увімкнути JavaScript, щоб побачити її.


Департамент агропромислового розвитку відділ тваринництва інформцє:

 f634bba-lsd-pdf-1

f634bba-lsd-pdf-2